Noutăți

Copiii nascuti prematur la Institutul Mamei si Copilului au fost vizitati de doua mame care au nascut si ele inainte de termen. Au adus cu ele coconi - VIDEO
09авг

Nevoile copiilor prematuri
09авг

В Молдове ежегодно рождаются раньше срока более двух тысяч детей
09авг

В столице прошла благотворительная выставка-ярмарка картин молдавских художников. Она собрала более 30 произведений искусства. Вырученные средства организаторы направят в помощь детям, родившимся раньше срока.

În Moldova va funcționa prima Bancă de lapte, pentru mămicile care nu pot alăpta
09авг

În Moldova urmează să fie dezvoltată prima Bancă de lapte, destinată să vină în ajutorul mamelor care au născut prematur, prin cezariană, sau au avut anumite complicații la naștere și nu pot alăpta natural.

Psihologia femeii
09авг

Sfaturile psihologului Aza Onică, unul dintre experţii invitaţi la evenimentul nostru, organizat pe 27 noiembrie, a trezit un mare interes în rândul invitaţilor. Din păcate, însă Aza nu a reuşit să răspundă la toate întrebările în cele 15 minute puse la dispoziţie, pentru a vorbi despre cel mai important lucru din viaţa unei femei: cum să devină o mamă ideală.

Рожденные преждевременно
09авг

Психологи считают рождение самым травмирующим переживанием, ведь это переход из защищенной, поддерживающей среды материнской утробы в отличающуюся гораздо меньшей определенностью и, можно сказать, враждебную внешнюю среду. В материнском чреве ребенок окутан заботой, и это является самым гармоничным состоянием во всей жизни человека.

09авг

Un copil cu greutatea mai mică de 2,5 kg are nevoie de o îngrijire specială, indiferent de faptul dacă s-a născut la termen sau nu. El trebuie să se afle sub supravegherea medicului. Copilul cu greutate foarte mică este ținut, de regulă, la maternitate, într-un incubator special, dacă instituția medicală este dotată cu astfel de aparat. Ce se întâmplă, așadar, în spitalele noastre? De ce mămicile cu copii prematuri au fost nevoite să își unească forțele și să creeze o asociație specială? La această temă extrem de dureroasă am vorbit cu fondatoarea și conducătoarea Asociației copiilor născuți prematur din Republica Moldova.