Copiii nascuti prematur la Institutul Mamei si Copilului au fost vizitati de doua mame care au nascut si ele inainte de termen. Au adus cu ele coconi - VIDEO

Sunt cat o palma, dar au nevoie de cea mai mare grija. Copiii nascuti prematur la Institutul Mamei si Copilului au fost vizitati astazi de doua mame care la fel au nascut micuti inainte de termen. Au adus cu ele coconi, care imita perfect uterul matern, pe care pana acum asistentele medicale le confectionau singure, din scutece. Coconii au fost cumparati din bani donati de mai multe persoane cu inima mare, in mare parte - mame.

Ludmila BRUNCHI, NEONATOLOG REANIMARE IMSP: "Iata acestea le confectionam noi din tot felul de scutece, dar acestea sunt perfecte pentru micuti."

Pus in noul cocon, micutul s-a linistit imediat si a cascat. Medicii ne-au spus ca acesta imita perfect uterul matern, de aceea copilul are sanse mult mai mari sa se dezvolte exact ca un beblus nascut la termen.

Imediat ce au primit darurile, asistentele medicale au si inceput sa schimbe toti copilasii in noii coconi.

Darurile au fost aduse de doua mamici care, la fel, au trecut prin experienta de avea copil prematur. S-au cunoscut intr-un salon de la Institutul Mamei si Copilului si au vazut ca institutia are multe lipsuri.

Varvara OPREA, MAMA PREMATUR: "Am decis să ajutăm secţia de reanimare. Noi aici am trăit şi am văzut cum e, dar şi cât e de greu. Am adus coconii din Franţa."

Femeile au adus si un filtru pentru apa, care era defect aici si vor sa continue sa stranga bani pentru a duce coconi in toate sectiile de prematuri din oras. Potrivit statisticilor, anual 7 la suta din copii sunt nascuti prematur.